Vilket är bättre för makrofotografering, Nikon eller Canon?

Inget av varumärkena är "bättre". Det som är viktigt är valet av lins i förhållande till den kamerahus du har till hands och den erfarenhet och teknik som används för bilden. Jag har Canon-kroppar. Min första objektiv är deras makroobjektiv på 100 mm i full ram. Det är enkelt och f-stop är bra. (linsen är inte billig) Min nästa teknik är att använda en makrobälg. Dessa är överraskande billiga, med de enkla kostar $ 50 eller så. För att kunna bära signaler till och från linsen kan du spendera mer för en makrobälg. Problemet med makrobälgar är att när du ökar avståndet från det bakre linselementet till fokalplanet (sensorn) går mycket ljus förlorat. Jag gillar att använda gamla Nikon prime-objektiv, anpassade till EF-montering, med min makrobälg. Jag har aldrig provat linsvändningstekniken, främst för att jag har varit nöjd med mina nuvarande metoder. Jag kommer inte att använda tekniken med närbildslinser eftersom jag inte gillar tanken att skapa en bild genom ännu fler linser. Jag gillar personligen inte förlängningsrörmetoden eftersom jag alltid byter och staplar de (vanligtvis) tre rören för att få rätt avstånd. Förlängningsrör föredras ofta av andra, jag tycker att de är försvårande. Google termerna "EF montera makro bälg", EF montera förlängningsrör "och" 77mm närbild lins kit ", och / eller sök ebay för bilder och kort beskrivning av dessa produkter. De är alla överkomliga och kvaliteten på respektive byggnad beror på hur mycket du vill betala.

Så om du har en DSLR med ett linsfäste kan du spendera så lite som cirka $ 50 för att köpa skruvar i linser, förlängningsrör eller makrobälgar. Du kan också lära dig mycket om tekniken genom att börja på www.macrobellows.com.

Lämna en kommentar