Vilket är bättre för mellanfotografering, en Canon 600d eller Nikon d3300?

Eftersom jag inte har använt Nikon D3300 var jag tvungen att hänvisa till den här webbplatsen Nikon D3300: Digital Photography Review, för sin granskning innan jag går vidare och svarar här. Men jag har använt andra Nikon-kameror (flera modeller vid flera tillfällen, men inte regelbundet).

Efter att ha jämfört de två kamerorna skulle jag definitivt gå till Canon 600D. Nu är detta ett personligt val och jag ger dig min logik bakom detta. Om du känner att du kan relatera till dessa kommer 600D att passa dig (igen, jämfört med D3300). Om inte, kan du använda samma filosofi för att överväga andra alternativ och fatta ditt beslut.

Jag skulle också vilja veta med mellanfotografering, om du menar att säga att det är din första uppgradering till en DSLR eller om du uppgraderar inom DSLR-bandet? (eftersom båda kamerorna är öronmärkta som DSLR på nybörjarnivå)

orsaker:

Ergonomi

Canon 600D är mycket bättre när det gäller ergonomi jämfört med Nikon D3300. Den grundläggande orsaken här är HUD-designen (panelen) som företagen använder.
canon 600D

Nikon D3300

Du kan tydligt se skillnaden. I Canon placeras hela HUD på höger sida och knapparna placeras med noggrann försiktighet. Och förutsatt att du känner en hel del DSLR, är det rättvist att säga utan en förklaring att höger hand är för kontroller och vänster hand är för linsen. Därför blir det otroligt obekvämt (till stor del en personlig åsikt) att komma åt kontrollerna med vänster hand när det gäller Nikon. Detta händer särskilt för amatörer (som jag själv) som måste spela runt kontrollen i några sekunder innan de faktiskt kan ringa en dom. Det finns också flera knappar i 600D som ger enkel och snabb åtkomst för att justera varje inställning.

Detta var de mest kräsna faktorn när jag köpte kameran. Oavsett hur bra specifikationerna är, jag brukar bara vara bekväm med att ta bilder om HUD inte passar mig.

Den ledade LCD-skärmen

600D levereras med en helt ledad LCD-skärm som kan vridas och vridas efter önskemål så att du kan få bilderna i en mycket besvärlig vinkel. Nu har just denna funktion varit mycket användbart för mig hittills. Det stämmer att 600D: s AF-prestanda i Live View-läget (dvs. projiceras genom LCD-skärmen) inte är så bra. Ofta kan du se AF-motorn "jaga" för fokus. Men som DSLR-fotograf borde du verkligen inte vara helt beroende av AF. Återigen är besvärliga vinklar inte riktigt möjliga med linser i mega storlek som 400 mm. Så att komma åt linsens fokusring borde inte vara ett sådant problem. Och kom ihåg? Du har din vänstra hand helt fri från kontrollerna för linsen ensam.

prestanda

Förutom AF-hastigheten i Live View-läge är 600D otroligt snabb. Du kommer inte känna någon märkbar fördröjning. Återigen när det gäller förhållanden med svagt ljus kommer AF alltid att leta efter rätt fokus, men det är vanligt för alla DSLR. Här är den enda lösningen MF. När det gäller åtkomst och lagring av media till datakortet, a 10 SD-kort skulle ge dig tillräckligt snabb prestanda.

Megapixlar och sensor

D3300 är klart framåt i megapixelantalet och det finns inget argument om den. Men ett hopp från 18MP till 24MP spelar ingen roll om du inte går för professionell fotografering med hardcore. Kolla in bilderna på webbplatsen och jämför dem för att se om du känner någon märkbar skillnad. Om du tycker att du bör överväga det, kan det här vara en av dina kräsna faktorer. ISO-känsligheten för D3300 är återigen högre än 600D. Men enligt min mening vågar jag inte gå längre än ISO 6400, så att jag bara får buller i min bild. Jag hoppas att du känner till förhållandet mellan ISO och brus, om inte, läs det. När det gäller förhållanden med mycket svagt ljus tenderar jag vanligtvis att kompromissa något med slutartiden som håller ISO i spärr. Även med 50 mm f / 1.8-objektivet är fotografering i svagt ljus verkligen inte ett problem.

När det gäller andra faktorer som byggkvalitet, batteribackup, vikt etc är båda kamerorna lika IMO. Och kamerans vikt beror nästan helt på det objektiv du monterar.

Jag föreslår att du läser väl på webbplatsen jag har gett ovan. Det är en av de bästa platserna där du kan jämföra kameror, se bilderna tagna i olika inställningar etc. Det har varit till stor hjälp för mig. Och nästa och DEN viktigt att göra är att besöka närmaste kamerabutik och ta en titt på båda kamerorna. Ha en känsla av det, håll i det, flytta det runt och klicka på ett par bilder. Du får lära dig om HUD passar dig eller inte. För mig kom det mest ner till det.

Lämna en kommentar