Vilket är bättre för naturfotografering: Canon eller Nikon?

Här är mina tankar om detta ämne och för det första vill jag fråga om vi ska gå spegelfria eller om vi fortfarande vill använda en DSLR och så för mig som amatör och en lång tid Canon-användare tills nyligen när jag testade en Olympus och så efter två år av med hjälp av en Olympus och ibland tar tag i Canon-utrustningen är jag fortfarande obesluten om vilket märke jag föredrar och om jag måste välja mellan min Canon 6-D och min Olympus OM-D EM-5 så skulle jag gå med Olympus.

Nu frågar du om "Vilket är bättre" och så bättre kan också betyda "Dyrt" så kan vi göra några jämförelser här och min Olympus med en Pro-serie lins som motsvarar en 70-300 mm lins i DSLR-land. Denna kombination kostade mig cirka 2,300.00 6 dollar och min Canon 100-D med ett 400-4,600.00 mm “L” -serielins på kostade mig ungefär 1 dollar så dubbelt så mycket pengar. Men när du frågar om “Bättre” så finns det Canon 111-DX mk XNUMX och kanske en riktig Paparazzi-lins på den och det kan mycket väl kosta över tjugo Grand.

Så frågan blir nu hur viktigt det är att få "Fantastiska" naturbilder och vad ska du göra med dem i alla fall. Om du med "Wildlife" menar små saker som ödlor och grodor så kommer Olympus att tjäna dig bra. Men om du vill gå efter elefanter och tigrar och kanske pingviner i Antarktis kommer bara de bästa att göra men du måste fortfarande lära dig att få ut det bästa av det

Nu för allt däremellan skulle jag använda min Canon 6-D med 100-400 ”L” -serien på. Men om du ska "Birding" så kommer samma objektiv på en Canon 70-D som är en beskuren sensorkamera ger dig mer räckvidd eftersom 400mm blir 600mm eller 624mm för den alltför Pedantic på en beskuren sensor men du behöver också en robust stativ och inte ett som darrar. Så mer utrustning att släpa runt.

Nu när jag började förklara kan det bli väldigt dyrt för en amatör eller hobbyist som jag själv och så jag skjuter bara vad jag kan med det jag har och ja ibland fungerar det bra och andra gånger är det hopplöst så det finns en hel del att lära mig om att få THE shot men till vilken kostnad får jag fråga. Du kan spendera en förmögenhet på kamerautrustning och linser men det garanterar inte dig en fantastisk komposition eller bra belysning eller en fantastisk bakgrund eller till och med att du kommer att stöta på djuret som du ändå vill fotografera. Även om du hittar djuret kan du ha fel ände.

Det finns cirka sex eller sju stora kameratillverkare som alla producerar fantastiska produkter också, så det handlar om personlig preferens och hur det känns i din hand och om kontrollerna och menyn fungerar för dig. Jag menar varför begränsa dina val till Ford och GMC när det också finns "Toyota" eller kanske Mercedes eller BMW och Volkswagen samt Mazda och Subaru.

Lämna en kommentar