Vilket är bättre för webbdesign Photoshop eller Illustrator?

Tarique har rätt, du kan använda vilket program du är bekväm med. Själv använder jag Photoshop för webbdesign. Jag använder upp till 400 till 500 lager och lager. Det är väldigt enkelt att rekombiera lagergrupper i PS (CRTL + Skift + Klicka på objektet). Och byggvarianter går snabbt. (Skiktkompositioner till exempel)
Det finns några färgrutor du måste veta för webbdesign. Till exempel i protokoll / alternativ - använd icke-linjära protokoll och synlighet för protokolllager.

Att arbeta med vektorobjekt är en smärta i PS. Adobe HAR att förbättra användbarheten där.
De nya tavlorna är skräp. Användbarheten passar inte lika bra och exporten är konstig.
Länkade SmartObjects (bilder) är bra i PS CC.

Först och främst skapar jag en bild / design i PS. Sedan kodar jag HTML5 och CSS för mallen. Jag använder MODX Evo eller MODX Revo som CMS.

Här är en skärmdump av en mall:

Designen ser likadan ut.

Webbdesign i Illustrator

Illustrator är klumpig när det gäller längre textavsnitt och stora bilder. Och jag försöker vara mer exakt med Illustrator. Det tar för mycket tid. Pixel-Preview och Pixel Grid är en röra, ingenting passar perfekt.

Naturligtvis använder jag Illustrator för vektorkonst och klistrar in det i Photoshop. Från AI (Adobe Illustrator) exporterar jag vektorerna som svg. Så faktiskt använder jag båda men huvuddelen gör jag i PS.

Ett par gånger använde jag Illustrator, det passade bättre för det resultat jag trodde men det tog mig mycket längre tid. Jag designade min egen webbplats med Illustrator helt.

Mitt favoritverktyg är Illustrator men jag föredrar att designa webbplatser i Photoshop. I de senaste versionerna blev Illustrator trög med många olika objekt.

Webbdesign i InDesign

Jag försökte det en gång i InDesign också. Skrivfel var inte uppskattningsbar och pixel-exakt arbetande var en smärta och Indesign blev klumpig med massor av föremål. Byggvarianter tog mig för mycket tid.

Lämna en kommentar