Vilket är bättre på digital målning: Corel Painter eller Photoshop?

Det här är en gammal fråga men jag svarar på samma sak eftersom jag har erfarenhet av att använda både PS och Painter. Ärligt talat, för det måleri som ligger nära den riktiga pappers- / dukstypen av konstverk föredrar jag Painter framför PS. Jag äger nu en äldre version av Painter som jag har använt tidigare när jag behövde mer vattenfärg och andra oljefärgseffekter som jag bara inte kunde få i PS just då. När det gäller layouten gillar jag PS mycket mer och har alltid gjort. Det verkar bara mer flytande av en layout jämfört med Painter. Det är super lätt att vara i PS och redigera dina foton och växla över till en annan skärm där du bara skulle börja en digital ritning och hoppa direkt till att redigera den bilden i Ai eller någon annan Adobe-produkt. Målare för mig har och kommer alltid att vara en bra fristående plattform för artister. Jag tror att Corel och Adobe under åren har haft ett krig för att se vem som skulle vinna branschstandarden och tyvärr har Adobe varit den tydliga vinnaren. Målare skulle vara en tydlig vinnare till mig för professionella digitala målare som äger en överdådigt dyr direkttablett och producerar fina konstverk i galleriet digitalt. Förmodligen bra för andra som är semi-pro artister som inte vill betala ut den typ av $ Adobe som samlas årligen från sina användare. Också nu, du tror fortfarande att jag äger Painter om du köper den och Adobe är på en prenumerationsappmodell. Sammantaget är de båda utmärkta för att producera digitala konstverk och har varit mycket roliga att använda genom åren (minus min konstnärliga paus på 5 år.)

Lämna en kommentar