Vilket är det bästa Photoshop-tillägget för hudretuschering?

Vilken är bäst Photoshop-plugin för retuschering av huden? Jag är alltid väldigt trött på ordet "bäst". Jag tror att det bästa är vad som fungerar för dig. I flera andra svar finns det ett antal förslag, inklusive inget av ovanstående - lär dig att göra hudutjämning i Photoshop. Plugins är för wimps (lite, ah, snark där). Min egen rekommendation från personlig erfarenhet är PortraitPro 19 från Anthropics, ett Londonsbaserat mjukvaruföretag som utvecklade den första iterationen av vad som blev PortraitPro 2006. Jag har ägt den i flera år och är nu upp till v.19.

Tusentals år sedan (mer snark), svartvita porträtt gjordes på ganska stora negativ som sedan noggrant kunde retuscheras negativt med grafiter, färgämnen och till och med knivar för att ta bort densitet, som jag gjorde på ovanstående affärsporträtt för att ta bort glasögonbländningen från mina enorma soffboxar. Arbetet var tråkigt och tidskrävande, men jobbet var inte gjort förrän retuscheringen var.

När jag hade min porträtt- och bröllopsstudio var retuschering avgörande för slutprodukten. På 80-talet förväntade folk det absolut. Folk gillar att se snygga ut men kameran kan vara brutal. Tuff belysning och trådskarpa linser kombinerar en perfekt trevlig person till Quasimodo. Retuschers jobb var verkligen att återställa en person till det normala, och kanske bara lite bättre.

Jag skjuter så sällan porträtt längre att jag var tvungen att använda mig själv som modell (sluta skratta). (Dessutom, Covid!)

(Och jag brukade vara söt.) Om du förstorar detta kommer du inte bara att se vart och ett av 78 år etsat och tappat i mitt ansikte, du kommer att se ganska högt ljud och färgbrus orsakat av handskott på ISO 6400. Jag gjorde detta medvetet som ett experiment.

Jag gjorde mina normala redigeringar, färgkorrigeringar, skuggor, höjdpunkter, svarta och vita punkter (allt i Lightroom) och applicerade sedan en del skärpning plus brusreducering för mittramen. Till höger är utökad PortraitPro 19, endast hudutjämning men brandväggad.

👆 Sedan tog jag mig vid handen och gick över mig till PortraitPro 19 där den fina Anthropics AI gjorde ansiktet till höger. Detta resultat ligger vid PP-19 defaults, vad programmet gör automatiskt när du öppnar det innan du gör ytterligare justeringar. Startade, vad? 10, kanske 15 år? Ja, jag är nere med det.

👆 Men jag gjorde den här övningen för att själv svara på den stora frågan, Kan det gå för långt? Resultatet till höger har skjutits till max, som du kan se på skjutpanelen. Jag tror att det sandblästrades i mer än 30 år, men för mitt öga ser det inte ut som alltför kokt, även om jag vet att det är. Nu skulle jag aldrig gå så långt för en klient om jag inte blev ombedd att göra det, men med alla hudreglage fastnat i brandväggen ser det inte så uppriktigt ut som jag förväntade mig! Det växer faktiskt på mig.

👆 Så jag känner mig säker på att rekommendera PortraitPro-19 av Anthropics. Packard Motors använde tagline, ”Fråga mannen som äger en.” Det fanns en tid med några av de äldre iterationerna (jag tror att jag började med v.10) att du definitivt kunde gå för långt, men min uppfattning idag är att de har satt guvernörer på, ja, hudutjämningen åtminstone, vilket är bra för mig.

(Kanske jag borde uppdatera min avatar. Tänker Waddya? 🤔)

Lämna en kommentar