Vilket Nikon-objektiv är bäst för inomhusfotografering?

Jag använder min 20 mm, jag använder min 55 mm, jag använder min 135 mm, jag använder min 200 mm och jag använder min 300 mm. Det summerar ganska mycket vilka linser som är bäst för inomhusarbete.

Eller så kunde jag bara ha sagt att det beror på det. Eller så kunde jag ha sagt dem alla och varit lika exakt.

Anledningen till att göra linsen är bara avsett för uppgiften. Syftet med bilden är av största vikt och de sekundära övervägandena är de förhållanden där du faktiskt kan tillfredsställa syftet med bilden.

Ibland är det viktigt att använda en relativt låg ISO och det är inte mycket ljus, så det är viktigt att ha en snabbare lins. Men i allmänhet inte, ibland är det viktigt att du inkluderar det mesta av rummet och rummet inte är så stort, då är en vidvinkel den bästa linsen.

Ibland är det viktigt att fotografera en viss person, bara deras ansikte och du kan inte alltid vara nära dem, då är en måttlig till lång lins den bästa linsen för inomhusarbete.

Ibland är förhållandena väldigt varierade och du behöver ett brett till måttligt långt objektiv som zoom, då är det bästa objektivet för inomhusfotografering.

Syftet dikterar det primära övervägandet och förhållandena dikterar den bästa lösningen för linsval för att tillfredsställa syftet med bilden.

Det är verkligen så enkelt. Alla andra svar kan mötas med ”vad händer om villkoren är…” Och dessa villkor utesluter användningen av den specifika linsen.

Jag kan omöjligt minnas hur många bilder jag har gjort inomhus. Jag har använt motsvarigheten till alla de linser jag listade vid en eller annan tidpunkt.

Jag skulle säga detta, många kommer att rekommendera riktigt snabba linser och det gör jag inte. Ultrasnabba linser har ett tunt pappersdjup när de är vidöppna. Vilket betyder att det mesta av bilden kommer att vara ur fokus, och om du inte gör detta för dramatisk effekt, är det ganska värdelöst att bara ha ögonen i fokus och allt annat ur fokus. Om du kommer att stanna ner ändå, varför betala för extra f / stopp, eftersom du betalar för dem. Jag köper sällan ett objektiv snabbare än f / 2.8, det är ett bättre värde och det är anmärkningsvärt irriterande att ha allt det glaset där ute på ultra snabba linser. De plockar upp bloss som en mästare.

Jag är inte heller rädd för relativt höga ISO-värden. Jag skjuter på 6400 ISO hela tiden. Korrekt exponerad 6400 ISO kan bearbetas för fullständigt synligt brusborttagning med minimal detaljförlust. Även den minsta studsblixten, 6400 ISO, kan effektivt lysa upp en komplett balsal på 3000 kvadratmeter. Även med tak på 30 fot, studsar jag ofta bara blixt, fotograferar med en lång långsam lins på f / 4 och bilden exponeras ordentligt överallt i rummet och blixten är faktiskt ungefär 1/10,000 XNUMX sekund. Jag gör det i små rum lika lätt. Ljuset ser ut som rumsljus och det är rent.

I själva verket med ett vridbart huvud kan du studsa av väggarna bakom dig eller åt sidan och få vackert ljus även i mörkt rum, det ser inte ut som en blixt alls.

Lämna en kommentar