Vilket rekommenderar du, EOS 6D eller D750? Jag är intresserad av gatufotografering, svagt ljus / natt, landskap och porträtt. Jag planerar också att investera i prime-objektiv: 24mm 2.8, 40mm 2.8, 50mm 1.8, 85mm. Jag använder för närvarande en LX-100 och hatar EVF. Ingen linsautomat.Artboard

TLDR: Nikon D750 är den bättre kameran, men din kommentar tycks veta att det bara kostar mer än 6D.

Sökare

Jag fotograferar för närvarande på en LX-100 som jag gillar men kapaciteten i svagt ljus är mycket begränsad och fördröjningen och den mycket konstgjorda bilden som visas på EFV frustrerar mig. Jag känner inte att jag kan komponera målmedvetet medan jag håller min kamera i handen så jag vill gå tillbaka till en OVF och DSLR även om vikt är en sak som fick mig att dike min Nikon D7100.

Moderna EVF är mycket bättre än de som lagts in i 2014 LX100. Om det verkligen är ett problem måste du överväga en avläsare med en hybrid sökare som Xpro2. Den har samma sensor som min X-T2 och kan du använda antingen en EVF ELLER en OVF

Personligen använder jag bara min X-T2 med EVF och kommer från en Nikon D610 (och en Nikon D7000 innan det). Jag saknar aldrig riktigt OVF. Här är några exempel på foton med min Fuji X-T2, som jag främst använder med mina 23 F2 och 56mm F1.2 primer. Du nämnde landskapet

Porträtt

Och street (ta med 27mm f2.8 pannkakalins)

Jag tar inte många nattbilder ... men här är vad jag hittade på Flickr med Xpro2

18111625

norrsken

dam i rött

Fotografering till ett rimligt pris

Jag tvekar fortfarande mellan Nikon D750 och EOS 6D eftersom jag läste att D750 kommer att erbjuda ett bättre dynamiskt omfång och starkare prestanda i svagt ljus, vilket är ett stort plus med tanke på att jag älskar att åka på utflykter på natten för att fånga stadsliv och stadsbilder ( ingen arkitektur). Ändå är jag inte ett proffs och mitt jobb monopoliserar ofta det mesta av min tid. Följaktligen funderar jag på att hoppa in i full ram och långsamt bygga upp en samling linser för att se om jag vill ha det eller inte. Jag är också en ivrig resenär och skulle hellre ge mig ut på mitt nästa äventyr med robusta linser (prime).

Ärligt talat gick jag i full bild och upptäckte att jag under mitt hektiska liv (tre barn under 7) inte gillade huvuddelen av full-frame dSLR tillsammans med full-frame-linser. Så jag gick tillbaka till APS-C och har inte märkt någon skillnad i avslappnad användning.

Jag undrar följande:

  • Medan autofokuspunkterna i Nikon 750 är attraktiva, undrar jag om jag verkligen skulle dra nytta av den här funktionen med tanke på att jag ofta komponerar genom den centrala punkten, ställer in fokus och exponering för att sedan omrama?

Jag brukade också göra detta (ställa in fokus och omrama) med min äldre Nikon dSLR ... men att kunna välja en AF-punkt på min Fuji X-T2 sparar mig mycket tid. Det är inte nödvändigt, men det är trevligt att ha. Ansiktet / ögat-AF är faktiskt också riktigt trevligt att ha, men återigen inte nödvändigt.

Kan EOS 6D kompensera för det dynamiska området för Nikon D750 med tanke på att de 400/500 $ som jag kommer att spara från ramen kommer att spenderas på 1.8 prime-objektiv?

Nej, 6D kan inte kompensera för det dynamiska området för D750. Det är så enkelt som det. Om det är viktigt för dig är en annan fråga. När det gäller utgifter för linser ... det ser ut som om du redan köper för många linser ... Jag skulle inte köpa en 40 mm om du redan ska få 24 och en 50 mm i full ram. Med min Fuji har jag de senaste åren tagit 99% av mina bilder med 35 och 85 mm motsvarande linser.

  • Det verkar finnas fler Canon-objektiv och till ett billigare pris. Har jag fel när jag tror att det skulle vara ett klokare val att få en billigare ram och investera i Canon-objektiv för att bekräfta mitt intresse?

Jag tror inte det personligen. Ja, det är viktigt att få bra linser ... men det mantrat är överanvänd, överdrivet finns det en anledning till att Canon-linser är billigare.

  • Har du några specifika rekommendationer?

För närvarande hittade jag dessa två nära mig:

  • en begagnad D750 (50K klick) till 950 $ med handtag, två batterier och 2 32 GB SD-kort
  • en begagnad EOS6D (77K klick) till 750 $ med 50mm 1.4 och 3 batterier

Ingen av dessa ser bra ut. Du kan köpa 32 GB SD-kort för ungefär $ 8 USD nu ... så ignorera det. Vad menar du med att "hantera" ett vertikalt grepp? Ett vertikalt batterigrepp är värt $ 100USD, men jag ser det inte som ett viktigt objekt (även om det är användbart att få en för en mindre spegelfri). Jag tror inte att du behöver 3 batterier eftersom dSLR har en enorm batteritid. Personligen tycker jag också att 50mm F1.4-objektiv verkligen överskattar jämfört med deras mycket billigare och skarpare 50 1.8 bröder

Du kan få en begagnad Xpro2 (FUJIFILM X-Pro2 Mirrorless Digital Camera (Body Only)) och gör en 23 eller 35 mm F2 anda. 50mm F2 och kanske en och prova det för tillfället (faktiskt är en XT20 eller XT30 bra om du inte har något emot EVF), men det är bara mitt förslag.

.Lycka till!

Lämna en kommentar