Visar dessa bilder det gyllene förhållandet ordentligt? Om du var fotograf, vad skulle du göra för att förbättra dem?

Sammansättningsuttrycket är "tredjedelens regel", åtminstone tror jag att det är vad du menar att jag skulle kunna misstas.

Hur som helst, du har den allmänna idén rätt. Men innan jag går vidare vill jag betona att alla kompositions "regler" inte är i sten. Som i behöver du inte följa dem hela tiden. De är mer som riktlinjer än någonting annat. Det finns tillfällen som att bryta dem kommer att göra en bild mer tilltalande.

En sak du bör sträva efter är "ledande linjer", det här är linjer som gör att tittarna får ögonen på huvudämnet för fotot. Även om detta kommer att bli ganska svårt med naturfotografering, antar jag bara något att tänka på.

Nu vidare till kritikavsnittet:

  1. The Blue Spot: Jag gillar kontrasten mellan de blå och gröna färgerna. Jag tror att det skulle ha sett bättre ut om a) blomman var i mitten och / eller b) du var närmare blomman för att göra den mer framträdande. Som det ser ut nu finns det för mycket tomt / negativt utrymme för greenen.
  2. Arbetaren: liknar den blå fläcken. Jag tror att det hade varit bättre om de var i mitten. Vägen till mycket tomt utrymme till höger och biet är nästan utanför ramen. Eftersom det inte finns några ledande linjer går tittarnas öga inte till ämnena, varför det tomma utrymmet blir mer framträdande. Om de var i mitten skulle ögat gå direkt till dem.
  3. Dawn: Jag gillar verkligen den här och jag tror inte att det finns ett sätt att förbättra den. Varje del är snyggt balanserad. Det finns rätt mängd förgrund (marken mellan dig och räven) räven är tydligt synlig, och där har vi tillräckligt med bakgrundsutrymme för att visa bergen och dimman. Snyggt gjort.
  4. All Stars: det här är trevligt, men jag tror att det hade sett trevligare ut om det var närmare. Huvudämnet är blomman som är öppen. De andra, särskilt de längs grenen eller vad som helst, är inte så viktiga. Huvudämnet bör vara närmare kameran (som i mer framträdande) och du kan få några av de stängda i bakgrunden.
  5. Fiskaren: det här är också trevligt. Jag vet inte vart detta togs så det kanske inte är möjligt vad jag ska säga. Den här bilden har en liknande fråga som den blå fläcken och arbetaren. För mycket negativt utrymme. Även om problemet i det här fallet inte är lika illa som de andra två. Eftersom det negativa utrymmet ger känslan av havets vidsträcka. Men ändå kan det ha varit lite bättre om Fisherman var lite till vänster (bort från kanten / hörnet). Sidanot (aka inte relaterad till komposition) om skottet visade nätet helt i luften hade det kanske varit bättre. Nyckelord är kanske. I dessa situationer är det bäst att ta en massa bilder och se vilken som fungerar bättre.

Som jag nämnde tidigare fick du den allmänna idén rätt. Som när du använder regeln om tredjedelar i dina bilder. Men jag tror att du går lite långt, nära kanterna. Jag föreslår att du undersöker regeln om tredjedelar och andra kompositionstekniker, särskilt sådana för naturfotografering och tittar på kända naturfotografer för att se hur de inramar sina bilder. Bara så att du kan få en bättre uppfattning om vad du ska sikta på.

Sammantaget gillar jag dessa bilder, särskilt gryningen och fiskaren.

Lycka till och fortsätt.

Lämna en kommentar